Nieuws van M2M Architectuur

Op deze nieuwspagina willen we u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen M2M Architectuur.

 • Oude leerlooierij omgetoverd tot kantoor

  Een monumentale leerlooierij is omgetoverd tot een prachtig kantoor waarbij de oude elementen zijn behouden en het eindresultaat mede dankzij een team van specialisten een pareltje is geworden. Iedereen bedankt die dit bijzondere project mede gerealiseerd hebben:

  Bart van Wijk: Ontwerp & vormgeving https://www.bartvanwijk.com

  Aannemersbedrijf N. van Laarhoven - Goirle

  Klimaatbeheersing en ventilatie: https://www.climalevelnederland.nl

  Glasservice bedrijf en glashandel: www.vandermeijs.nl

  Cone Lighting: http://www.conelighting.com

  Eduard Van De Loo tuinprojecten: http://www.eduardvandeloo.nl

  DESANO meubilair op maat en de stenen vloeren: http://desano.be

  COOLS bekleding, Leder op maat: http://www.coolsbekledingen.nl

  JDV Interieur: http://www.jdv.nu

  Van Hoof metaalbewerking: https://vanhoofmetaalbewerking.nl

  Schilderwerken: http://www.anders-meesterschilders.be

  M2M Architectuur: http://www.m2marchitectuur.nl

 • Renovatie boerderij

  René en Amanda van Schöll wilden altijd al buitenaf wonen. Dankzij een geërfde boerderij kon dat, al moest er flink worden verbouwd. In Eigen Huis Magazine is onlangs een artikel gepubliceerd waar de verbouwing van deze Brabantse langgevelboerderij staat omschreven. Download het volledige artikel via deze link

 • bowlingcentrum Dolfijn Tilburg gereed!

   

   

  dolfijn

  Tilburg opgelet: Dolfijn klaar voor opening spiksplinternieuw complex

  Jan 31, 2018

  Het is vrijdagavond 25 maart in 2016 wanneer het in Tilburg maar over één ding gaat: Dolfijn Bowling aan de Ringbaan Oost staat in lichterlaaie en is niet meer te redden. Social media stromen vol met foto’s van de brand en de eerste hartverwarmende reacties komen binnen aan het adres van Thomas Dol en zijn moeder, met wie hij eigenaar is van het bowlingcentrum. Nu, bijna twee jaar verder, kan Tilburg weer massaal gaan bowlen.

  Foto’s: Corné Hannink

  ‘’Het aantal mooie reacties die we krijgen, is ongelofelijk. Pas op zulke momenten besef je hoe erg Dolfijn leeft in de stad,’’ vertelt Thomas Dol met trots.

  Het aantal bowlingbanen is uitgebreid van 20 naar 24, de Goolfy midget-golf is terug, het restaurant is flink uitgebreid, er worden twee escape rooms geplaatst, voor de allerkleinsten is er een kinderhoek en er zijn verschillende virtual reality games.

  Heftige brand

  Thomas neemt ons mee naar de heftige avond in maart 2016. ‘’Ik word ‘s nachts gebeld door mijn personeel. Ze zeggen meteen; doe maar rustig aan, het gebouw is niet meer te redden. Vanaf dan is alles één grote waas.’’ Thomas probeert zijn moeder te bellen, maar die kan niet reageren omdat ze in het vliegtuig zit. Als Thomas haar moeder haar telefoon opent, is ze opgelucht. ‘’Ik reed net een nieuwe auto die zichzelf kan besturen. Mijn moeder dacht dat ik betrokken was bij een heftig ongeluk. Dan valt een ‘brandje’ nog wel mee.’’ De volgende dag kwam te brand wel enorm binnen bij zijn moeder.

  Als Thomas bij het bowlingcentrum aankomt, treft hij personeel en bezoekers die in shock zijn. ‘’Het was echt een heftige brand! Ik ben zo blij dat iedereen er goed vanaf is gekomen. Ik ben nog wel een tijdje bang geweest dat ze mensen onder het puin zouden vinden. Dat is gelukkig niet gebeurd.’’

  Thomas blijft tot vier uur in de nacht bij het bowlingcentrum. Zijn gedachte als hij de ochtend erop wakker wordt: we moeten door en gaan een nieuwe accommodatie bouwen.

  Verhaal gaat verder na de foto!

  Dolfijn Bowling - Corné Hannink Fotografie

  Hypermodern complex

  In een mum van tijd wordt het nieuwe prachtige complex uit de grond gestampt. Vooral het strakke en warme interieur valt op als je binnenkomt. Werklui zijn nog bezig met de laatste afwerkingen en de puntjes worden op de spreekwoordelijke i gezet. Hoewel er nog redelijk veel moet gebeuren, ziet Thomas overal het positieve van in. Wanneer we door het complex lopen, constateert een jongen die aan het werk is een lekkage. ‘’Dit pand is zo lek als een gieter!’’ Waarop Thomas reageert: ‘’mooi man, zo’n verbouwing!’’

  Verhaal gaat verder na de foto!

  Dolfijn Bowling - Corné Hannink Fotografie

  De nieuwe accommodatie kan per avond zo’n 400 tot 450 mensen tegelijk kwijt en heeft een parkeerplaats onder het complex waar ruim 100 auto’s kunnen parkeren. Bij binnenkomst tref je links het restaurant waar je kunt steengrillen of genieten van een lekkere schnitzel. Loop je iets verder, dan kom je vanzelf de gigantische bar tegen met daarvoor zittafels en loungehoekjes waar je kunt genieten van een drankje. Maar wat meteen opvalt: het grote aantal bowlingbanen.

  Verder is de Goolfy midgetgolf, bestaande uit achttien ‘holes’, verplaatst naar voorin het pand. Op de vide worden twee escape rooms geplaatst, kun je darten, airhockeyen, poolen, een biertje drinken aan een extra bar en Virtual Reality games spelen. Voor dat laatste vraagt Thomas €5,-.

  Echte horecafamilie

  Dat Thomas en zijn moeder het horecabloed door de aderen hebben stromen, staat buiten kijf. Zijn opa had tientallen horecazaken en voor zijn achttiende was hij al twaalf keer verhuisd in verband met de verschillende horecazaken die zijn vader door het hele land had. Van maneges tot campings en van cafés tot restaurants; familie Dol had ze in bezit. De kracht van de familie Dol als horecafamilie: gastvrijheid.

  ‘’Dat vind ik het aller-aller belangrijkste en daar ligt ook de focus bij het personeel. We willen onze gasten echt een hele fijne avond uit bieden. Of je nu wilt komen bowlen met een hoop vrienden of gewoon een biertje drinken en gratis een potje darten: iedereen is van harte welkom. Horecazaken met bordjes in de zaak waar ‘consumptie verplicht’ op staat, heb ik een hekel aan. Ik hoef niet per se overal veel geld aan te verdienen.’’

  Zeven dagen per week geopend

  Zondag 4 februari staat de grand opening voor genodigden op het programma. Vanaf maandag 5 februari is iedereen welkom om te genieten van de nieuwe Dolfijn. Het bowlingcentrum is zeven dagen per week geopend.